Kennisvraag

Wat zijn de voordelen van cloud computing?

Stel je voor dat je een leidinggevende bent bij een groot bedrijf. Uw verantwoordelijkheden zijn onder andere ervoor te zorgen dat al uw medewerkers de juiste hardware en software hebben om hun werk te doen. Het kopen van computers voor iedereen is niet genoeg. Je moet ook software of software-licenties aan te schaffen om medewerkers de tools die ze nodig hebben. 

Wanneer u een nieuwe medewerker te hebben, moet je vaak meer software kopen. Als je minder gebruikers krijgt, krijg je geen geld van je investering terug. Dit vergt veel aandacht en planning.

Er is nu een alternatief. In plaats van het installeren van software voor elke computer, hoef je alleen maar door te geven dat je een extra gebruiker hebt en de software is beschikbaar. De software is beschikbaar via internet of glasvezelverbindingen. Dit noemen we cloud computing. De computers en software zijn van een Cloud Service Provider en u betaalt voor wat u nodig heeft. Waarom een taxi kopen als u alleen vervoer nodig heeft?

Door cloud computing krijg je een verschuiving in IT infrastructuur en beheer. Lokale computers hoeven niet langer al het zware werk te doen als het gaat om het uitvoeren van toepassingen. Het netwerk van computers die deel uitmaken van de cloud doet de verwerking. Hardware en software eisen aan de kant van de gebruiker te verlagen. Het enige wat de computer van de gebruiker nodig heeft om te kunnen draaien is een PC met een cloud client, die kan zo simpel zijn als een webbrowser, en de cloud zorgt voor de rest.

Er is een goede kans dat je al hebt gebruikt of andere vorm van cloud computing. Als u een e-mail account bij een web-gebaseerde e-mailservice zoals Hotmail, Yahoo! Mail of Gmail, dan heb je enige ervaring met cloud computing. In plaats van het runnen van een e-mail programma op uw computer, logt u in op een website van uw e-mail provider. De software en opslag voor uw account staat feitelijk in de cloud.

Terug

Neem contact op