Kennisvraag

Hoe houdt u uw gegevens veilig in de cloud?

In 2011 hebben diverse hackers groepen de kwetsbaarheid van de cloud aangetoond, door het kraken van grote websites, zoals Fox.com en online diensten, zoals Sony's PlayStation Network. Gegevens van miljoenen gebruikersaccounts lagen op straat: gebruikersnamen, wachtwoorden, adressen en credit card informatie. 

Door gebrekkige web site beveiliging krijgen hackers vaak gemakkelijk toegang tot grote hoeveelheden persoonlijke informatie. We kunnen de schuld geven aan bedrijven voor slechte veiligheid en hackers voor het aanvallen van websites, maar er is nog een groep die vaak in gebreke blijft: wijzelf, de gebruikers.

Nee, het is niet onze schuld dat websites worden gehackt. Maar door slechte gewoontes stellen we ons bloot aan beveiligingsrisico's. Hoe vaak gebruikt u dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord?

We kunnen zelf allert zijn en maatregelen nemen om onze veiligheid op internet te vergroten. Zie ook de andere artikelen over beveiliging in onze kennisbank.

Wilt u weten of uw informatiebeveiliging voldoende is tegen de hedendaagse risico's. Wij helpen u graag met deze vraagstelling. Zie ook: SKO-IT security scan.

Terug

Neem contact op