Is cloud computing veilig? Wel met de spelregels van SKO-IT!

Cloud computing (diensten die uw gegevens op te slaan op een server in plaats van op je harde schijf zodat u deze kunt openen vanaf elke internet-enabled apparaat

Lees meer

Hoe houdt u uw gegevens veilig in de cloud?

In 2011 hebben diverse hackers groepen de kwetsbaarheid van de cloud aangetoond, door het kraken van grote websites, zoals Fox.com en online diensten, zoals Sony’s PlayStation Network. Gegevens van miljoenen gebruikersaccounts lagen op straat: gebruikersnamen, wachtwoorden, adressen en credit card informatie.  Door gebrekkige web site beveiliging krijgen hackers vaak gemakkelijk toegang tot grote hoeveelheden persoonlijke informatie. We kunnen de schuld geven aan bedrijven voor slechte veiligheid en hackers voor het aanvallen van websites, maar er is nog een groep die vaak in gebreke blijft: wijzelf, de gebruikers. Nee, het is niet onze schuld dat websites worden gehackt. Maar door slechte gewoontes […]

Lees meer

Waarom een veilig wachtwoord kiezen voor cloud toepassingen? – informatiebeveiliging

Wachtwoorden zijn bedoeld om onze informatie te beveiligen tegen nieuwsgierige ogen. Ze zijn, zoals sluizen. Een hacker kan  de deur forceren en het slot verbreken, maar in de meeste gevallen houdt een sterk slot inbrekers buiten. Maar laten we eerlijk zijn: Wachtwoorden zijn vervelend. Het is lastig om allemaal verschillende en complexe wachtwoorden te onthouden, dus we nemen vaak de makkelijke uitweg en gebruik maken van eenvoudige wachtwoorden die we niet zullen vergeten. Maar als ze makkelijk te onthouden, ze zijn ook makkelijk te raden. Toen de site RockYou.com werd gehackt in 2009, onderzocht een beveiligingsbedrijf de 32 miljoen geïnfecteerde wachtwoorden en vond dat […]

Lees meer

Maak een back-up van uw gegevens bij cloud storage providers

Bij traditionele computers en servers weten we dat we een backup moeten maken. Door een spanningspiek, een defecte harde schijf, diefstal of andere onverwachte falen van het systeem kun je al je werk en kostbare foto’s kwijt zijn. Het maken van back-ups van lastig. Maar nu hebben we iets nog beter: de cloud.

Lees meer

Reverse DNS in de strijd tegen spam

SKO-IT hanteert voor haar e-mail vanuit de gehoste diensten een Reverse DNS (rDNS) controle op de mailservers. Hierdoor voorkomen we een deel spam, maar een enkele externe partij wordt ook geblokkeerd omdat zij hun rDNS niet goed ingesteld hebben. Voor die partijen hieronder een korte uitleg over de noodzaak van goede rDNS. We proberen dit zo helder mogelijk te doen omdat het voor gebruikers lastig te begrijpen is. De actie die moet volgen is niet complex. Hieronder zullen we het een en ander uitleggen. Een goede rDNS-controle draagt bij aan een juiste informatiebeveiliging van uw e-mail. Domain Name System DNS, […]