Is cloud computing veilig? Wel met de spelregels van SKO-IT!

Cloud computing (diensten die uw gegevens op te slaan op een server in plaats van op je harde schijf zodat u deze kunt openen vanaf elke internet-enabled apparaat

Lees meer

Hoe houdt u uw gegevens veilig in de cloud?

In 2011 hebben diverse hackers groepen de kwetsbaarheid van de cloud aangetoond, door het kraken van grote websites, zoals Fox.com en online diensten, zoals Sony’s PlayStation Network. Gegevens van miljoenen gebruikersaccounts lagen op straat: gebruikersnamen, wachtwoorden, adressen en credit card informatie.  Door gebrekkige web site beveiliging krijgen hackers vaak gemakkelijk toegang tot grote hoeveelheden persoonlijke informatie. We kunnen de schuld geven aan bedrijven voor slechte veiligheid en hackers voor het aanvallen van websites, maar er is nog een groep die vaak in gebreke blijft: wijzelf, de gebruikers. Nee, het is niet onze schuld dat websites worden gehackt. Maar door slechte gewoontes […]

Lees meer

Wat zijn de voordelen van cloud computing?

Stel je voor dat je een leidinggevende bent bij een groot bedrijf. Uw verantwoordelijkheden zijn onder andere ervoor te zorgen dat al uw medewerkers de juiste hardware en software hebben om hun werk te doen. Het kopen van computers voor iedereen is niet genoeg. Je moet ook software of software-licenties aan te schaffen om medewerkers de tools die ze nodig hebben.  Wanneer u een nieuwe medewerker te hebben, moet je vaak meer software kopen. Als je minder gebruikers krijgt, krijg je geen geld van je investering terug. Dit vergt veel aandacht en planning. Er is nu een alternatief. In plaats […]

Lees meer

Wat is cloud computing?

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat cloud computing de sleutel is tot de toekomst van IT, maar mensen lijken vaak niet te weten wat het inhoud. In feite is het een verzamelnaam voor een aantal verschillende trends, die allemaal te maken op het internet en zijn potentieel om de manier waarop we gebruik maken van computers te vereenvoudigen en het uitbreiden van hun mogelijkheden. Bij Cloud computing besteed u zelf de infrastructuur, software en applicaties die nodig zijn voor het verwerken van uw gegevens uit. Het enige wat u nodig heeft zijn werkplekken en een contract met een cloud service […]

Lees meer

Waarom een veilig wachtwoord kiezen voor cloud toepassingen? – informatiebeveiliging

Wachtwoorden zijn bedoeld om onze informatie te beveiligen tegen nieuwsgierige ogen. Ze zijn, zoals sluizen. Een hacker kan  de deur forceren en het slot verbreken, maar in de meeste gevallen houdt een sterk slot inbrekers buiten. Maar laten we eerlijk zijn: Wachtwoorden zijn vervelend. Het is lastig om allemaal verschillende en complexe wachtwoorden te onthouden, dus we nemen vaak de makkelijke uitweg en gebruik maken van eenvoudige wachtwoorden die we niet zullen vergeten. Maar als ze makkelijk te onthouden, ze zijn ook makkelijk te raden. Toen de site RockYou.com werd gehackt in 2009, onderzocht een beveiligingsbedrijf de 32 miljoen geïnfecteerde wachtwoorden en vond dat […]

Lees meer

Maak een back-up van uw gegevens bij cloud storage providers

Bij traditionele computers en servers weten we dat we een backup moeten maken. Door een spanningspiek, een defecte harde schijf, diefstal of andere onverwachte falen van het systeem kun je al je werk en kostbare foto’s kwijt zijn. Het maken van back-ups van lastig. Maar nu hebben we iets nog beter: de cloud.

Lees meer

Wat zijn de voordelen van cloud computing?

Stel je voor dat je een leidinggevende bent bij een groot bedrijf. Uw verantwoordelijkheden zijn onder andere ervoor te zorgen dat al uw medewerkers de juiste hardware en software hebben om hun werk te doen. Het kopen van computers voor iedereen is niet genoeg. Je moet ook software of software-licenties aan te schaffen om medewerkers de tools die ze nodig hebben.

Lees meer

Waarom cloud computing?

De redenen om over te stappen op cloud computing variëren.  De meest voorkomende redenen zijn: variabel kunnen schakelen in de vraag van laag naar hoog en omgekeerd vanaf elke locatie toegang tot uw gegevens geen hoge investeringen voorspelbare operationele uitgaven Zie ook: – Wat zijn de voordelen van cloud computing?

Lees meer

Wat is Software-as-a-service (SaaS)?

Bij Software As A Service worden software en hosting als gecombineerde dienst aangeboden. Het zijn dus voorgebakken diensten die u eenvoudig toegang tot een applicatie middels een webbrowser. Google Mail, Google Docs, maar ook telebanking zijn voorbeelden van dit soort van cloud computing.

Lees meer

Wat is platform-as-a-service (PaaS)?

Indien een set van lager niveau diensten, zoals een besturingssysteem, applicatieserver of webserver wordt aangeboden door een cloud provider, wordt gesproken van Platform As A Service. Programmeurs kunnen op de platformen zelf hun programma’s schrijven en aanbieden aan gebruikers. Microsoft Windows Azure en Google App Engine zijn voorbeelden van PaaS.