1.09.2015 | Categorie: Algemeen

ICT-voorzieningen voorwaarde voor Het Nieuwe Werken

ICT-voorzieningen voorwaarde voor Het Nieuwe Werken
ICT is essentieel voor Het Nieuwe Werken, maar als het niet goed werkt is het een grote bron van frustratie en heeft het ook direct effect op het presteren van de organisatie. SKO heeft een eigen IT-- organisatie en weet dan ook als geen ander hoe belangrijk een goed functionerende IT omgeving is. En specifiek in het geval van HNW.
Hieronder geven we een kleine uiteenzetting van de belangrijkste pijlers bij een Het Nieuwe Werken omgeving. Dit wordt vaak onderverdeeld in 3 elementen:

  • Bricks: de fysieke werkplek
  • Bytes: de technologie
  • Behaviour: werkmanieren en -gedrag

Verderop in dit artikel meer uitleg over deze 3 B's.

Inzoomend op de 'bytes': De volgende ICT-voorzieningen zijn essentieel voor Het Nieuwe Werken:

- betrouwbare WiFi oplossing

- thuis en onderweg veilig kunnen inloggen op de IT-omgeving

- toegang tot applicaties en data met mobiele devices (smart phones en tablets)

- werk samen met CRM en/of document management systemen

- moderne VOIP telefonie met vast-mobiel integratie

Zorg dat de digitale werkplek zeer aangenaam is om in te werken of misschien zelfs wel verleidelijk is.

Meer weten?
 

Bytes die in dienst staan van zelfsturing en samenwerking?
De nadruk ligt vaak op zaken als BYOD (Bring Your Own Device), WiFi op de werkplek en veilig inloggen vanuit huis. Dat is ook belangrijk, maar er is veelal nog te weinig aandacht voor de plek waar HNW juist zoveel aan heeft: de digitale werkplek. Want de digitale werkplek stelt mensen in staat om daadwerkelijk ‘nieuw’ te werken.

De digitale werkplek is een platform waar medewerkers eenvoudige discussietools aantreffen en waar persoonlijke, taakgerichte informatie naar ze toe komt. Zo is het ideaal voor flexibele samenwerking en daardoor van onschatbare waarde voor zelfsturing, dat binnen HNW ontzettend belangrijk is. Zeker omdat er tegenwoordig steeds meer op resultaat dan op proces wordt gestuurd. Ook is het een platform waarmee plaats- en tijdonafhankelijk gewerkt kan worden – precies wat steeds meer mensen zouden willen, zoals uit diverse onderzoeken is gebleken. De digitale werkplek verdient dus meer aandacht.

Bytes kunnen verleidelijk zijn
Het is dan wel essentieel dat het platform niet alleen functioneel is, maar ook prettig om mee te werken. Dat is een andere gemiste kans van ICT.
Vaak zijn zulke platforms namelijk vanuit een soort systeemdenken ontwikkeld. We zien dat terug in de gebruikerservaringen. Iedereen kent vast ook wel zo’n systeem waar men het liefst zo min mogelijk mee werkt.
Het heeft meer impact als er goed gekeken en geluisterd is naar de behoeftes van medewerkers. Ook ziet het er dan al gauw beter uit en neemt de gebruiksvriendelijkheid toe. Dat zijn twee factoren die ervoor zorgen dat het goed aanslaat bij medewerkers. Daardoor levert een goede digitale werkplek een belangrijke bijdrage aan de transitie naar de nieuwe manieren van werken.
SKO is continu bezig de meest optimale balans te creëren tussen gebouwen, inrichting en meubilair en dit af te stemmen op Het Nieuwe Werken. Medewerkers brengen daar een groot deel van hun tijd door, waardoor een aangename werkomgeving noodzakelijk is. Maar op de digitale werkplek wordt misschien nog wel meer tijd doorgebracht. Denk daarom voortaan ook aan ‘verleidelijke’ bytes.
Zo komt de digitale werkplek Het Nieuwe Werken ten goede.
Voorkom dat u op het gebied van ICT kansen mist als u als bedrijf met HNW aan de slag gaat. SKO zorgt voor een prettige digitale werkplek met taakgerichte informatie en flexibele samenwerkingstools.
Zo’n digitale werkplek creëert de verandering niet, maar ondersteunt ‘em enorm. Op de digitale werkplek kunt u medewerkers dan deelgenoot maken van de verandering die HNW is. Waar ze ook zijn, en met welk device ze ook werken. Dat zorgt voor de verbinding en de betrokkenheid die zo essentieel is. Daar staat SKO-IT voor!

Bron

Meer nieuws

Neem contact op