Beveiliging en continuiteit - SKO-IT
…hoe zit het met de veiligheid van onze IT?

SKO-IT brengt de beveiliging en continuïteit nauwkeurig in beeld.

U wilt er op kunnen vertrouwen dat uw systemen veilig zijn en dat uw informatie goed beveiligd is tegen hackers. Wilt u inzicht in de veiligheid van uw systemen? Wij brengen dit graag voor u in kaart.

Voor bedrijven is IT van vitaal belang voor de bedrijfsvoering. Vrijwel alle bedrijfsprocessen maken tegenwoordig gebruik van IT. De data die u op slaat in uw systemen brengen ook een verantwoordelijkheid qua beveiliging met zich mee. U moet er toch niet aan denken als privacy gevoelige gegevens op straat komen te liggen. Weet u of uw systemen voldoende beveiligd zijn? De specialisten van SKO-IT helpen u uw informatie te beveiligen tegen potentiële risico’s.

Security scan

Met de SKO-IT security scan helpen we bedrijven en ICT-afdelingen met het verkrijgen van inzicht in de belangrijkste beveiligingsrisico’s. Door analyse van een beveiligingsconsultant van het bestaande netwerk en de genomen beveiligingsmaatregelen, krijgen we in korte tijd een beeld van de huidige situatie en de aandachtspunten ten aanzien van informatiebeveiliging. Deze kwetsbaarheden worden overzichtelijk in kaart gebracht.

Lees verder

Penetration test

Een penetration test is een onderzoek waarbij wordt aangetoond of een systeem kwetsbaar is voor aanvallen en wat daarvan de mogelijke impact is. Dit is een onderzoek waarbij de beveiligings-specialist met speciale tooling probeert om het systeem te benaderen. Het doel van een pentest is om mogelijke lekken in de toegang tot het systeem bloot te leggen.

Lees verder

Vulnerability test

Daar waar een penetration test zich meer richt op het binnendringen van het systeem, is het doel van een vulnerability test om alle zwakheden van het systeem in kaart te brengen. Het resultaat van een vulnerability test is een overzicht met zwakheden. Wij rapporteren u niet alleen de zwaktes, maar kunnen u ook adviseren welke acties nodig zijn om de beveiliging te verbeteren.

Lees verder

Normen informatiebeveiliging

Er zijn diverse richtlijnen en normen die de basis vormen voor uw IT security management systeem. Daarbij kunt u denken aan ISO 27001 en 27002, NEN 7510 (gezondheidszorg), Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst (BIR) en richtlijnen van het National Cybersecurity Centrum. Onze mensen kennen deze normen en gebruiken dit bij het in kaart brengen van uw IT beveiliging. Wij kijken niet alleen naar de procedurele kant maar ook naar de techniek en hoe de systemen in de werkelijkheid werken.

Frank Nieuwhuis Consultant

Een andere kijk op IT?

Meer weten over onze visie op IT? Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Meer weten over informatiebeveiliging en continuïteit?
    IT MOET WERKEN! SKO-IT.

    Neem contact op